Vi ställer ut på Njut av Gotland

loading...

På matfestivalen Njut av Gotland kan du träffa företag och organisationer av alla möjliga slag. Njut av Gotland värnar om bredden av utställare från hela Gotland, samlade i ett och samma evenemang. Här nedan kommer du att kunna läsa om alla som medverkar i festivalen. Listan fylls på kontinuerligt.

2016 års deltagare:


Njut av Gotland Skafferiet
I vårt Skafferi kommer ni hitta många fina produkter från små producenter runt om på Gotland!. Nedan ser ni vilka som ställer ut i skafferiet.

Bärgården i Källunge
Bärgården i Källunge på Gotland är en riktig bärgård, med riktiga bär. På Njut av Gotland kan ni köpa dessa härliga bär i vårt skafferi.

Västhuset Linds
Kryddor kryddor kryddor. Växthuset Linds har inte bara blommor. De har också fantastiska färska kryddor. Dessa får du till kanonpris i vårt skafferi påfestivalen i helgen

Sjaustrukocken
Företaget tillverkar olika kryddblandningar som vi själva komponerat såsom Vardagskrydde, Ört- och Vitlökskrydde, Lammkrydde, Salladskrydde och Medeltidskrydde.
Vi tillverkar även vår omtyckta grovkorniga senap med dill och även senap smaksatt med kanel och ingefära och en annan med dragon, samt en stark med pepparrot. Dessutom en ny senap med honung och ingefära och en med vitlök
Vi har även salladsolje med ene eller citron, flera sorters vinäger samt senapsdressing.

Sonjas syltbod
Knäckbröd på enbart Gotländska råvaror. Sylter i massor och en fantastisk lemon curd. Allt hittar ni i skafferiet

Halfvede Musteri
Kom och köp våra fantastiska muster till bra priser!

Restaurangtorget
På Restaurangtorget kommer ni kunna smaka en mängd olika maträtter från gotländska företag och av gotländska råvaror. Priset är satt på en nivå så man ska kunna prova sig fram och njuta av flera olika rätter.

Njut av Gotland-pop-up restaurang
I vår egna restaurang komma ni kunna uppleva gotländska smårätter komponerade av välkända kocken Pål Ågren tillsammans med elevLer från restaurangkolan på Gotland. Vad sägs om Lamm-sliders, Minipizzor med lax, fårost och sparris, Ost-tallrik från Stafva, Gotländsk chorizo och mycket mer

Popin Eggs
Snabbmat behöver inte vara onyttigt. Vår mat är omsorgsfullt gjord med äkta närproducerade råvaror och dessutom baserad på en nyttig bas; ägg.

Gothems Cantina y Casitas
Från den fantastiska restaurangen i Gothem kommer vi kunna smaka Fish Tacos i världsklass!

Afghanistan på Gotland
I restaurangtältet kan du njuta av genuina Afghanska piroger gjorda av våra nya vänner från Afghanistan.

Taco´baut
Tex-Mex på riktigt - Äkta mathantverk med inspiration från Texas. På vår meny erbjuder vi bl.a. Tacos, Burritos, Quesadillas, Guacamole, Salsa, Nachos och Tostadas mm.


Marknaden
På marknaden kommer ni hitta massa goda produkter, smakprover och inspiration. Nedan ser ni vilka som ställer ut på marknaden.

Gotlandsdelikatesser
Vår filosofi är enkel
Våra produkter ska vara fria från tillsatser. Vi värmekonserverar våra produkter så som man gjorde förr. Vi använder gotländska råvaror och färska kryddor så långt det går. Vi lägger stor vikt att våra råvaror är av hög kvalitet. Du kommer att
känna skillnad.

Bara att njuta!

Överstekvarn chili
Överstekvarn Chili Gotland odlar och förädlar chilifrukt. All chili som används i våra produkter skördas i våra egna växthus på Överstekvarn Gård i Lummelunda på Gotland

Royal Design Visby
Royal design är gotlands bästa inredningsbutik. På Njut av Gotland kan du köpa allt från bestick till stenugnsplattor.

Gotlands Bryggeri
På Njut av Gotland kan du köpa våra gotländska specialiteter. Du kan även deltaga i våra roliga och intressanta öl-provningar. Biljetter köper ni på plats!

Varmt välkommen!

Majas Gotlandssockar
Ullgarn från egna lamm i Hogrän används till handstickade sjalar, handledsvärmare med mera.
Strumpor i ull och bomull med egen gotländsk design.
Lammskinn i olika storlekar och grå nyanser.
Tofflor, mössor och handledsvärmare i skinn.

Ljungens bigårdar
Vår inriktning är biodling i mindre skala, men planerar att på sikt
utöka antalet bisamhällen.
Vi försöker utveckla produkter baserade på honung, men tillverkar även marmelader.

Rosengården
Hos oss kommer ni kunna smaka på vår prisbelönta Ramslöksgremolata. Du kan även ta med dina köksknivar och få dem slipade till proffskvalitet.

Hand made from Tunisia
Vi erbjuder äkta handgjorda produkter av keramik och olivträd direkt från Tunisien.
 

Sorby Bi &Trädgård
Vi är ett litet företag som har biodling, gårdsbutik, liten perennodling, liten grönsaksodling. Vi är nya o utökar långsamt. Gårdsbutiken finns i Stenkyrka, Gotland, men i helgen träffar ni oss såklart på Njut av Gotland-festivalen

Hammars Hantverk
Egen, unik design, tillverkning och
försäljning av produkter i HOBURGSMARMOR

Kathys Gutesaffran
Saffran, på Gotland? Jovisst! Jag heter Kathy, och under parollen Odlad på Gotland, i samklang med naturen, är jag den enda i Europa som odlar kvalitetssaffran med lökar som härstammar från äkta iranska lökar – och gör det utan bekämpningsmedel, konstgödsel eller GMO. Odlingen är dessutom ett av få försök att odla ekologiskt i Europa och den största i norden.
 

Gute Rosteri
Jag som driver Gute Rosteri är Jelle Van Echelpoel, Svensk mästare i LatteArt 2013&2014. Gute Rosteri är ett unikt kafferosteri på Gotland som är byggt på mycket kunskap, kompetens och kärlek för kaffe med fokus på kvalitet, hållbarhet och smakerna av kaffet


Samarbeten
Både i vårt mattält på Wisby Hofs innergård och runt om i Visby och på Gotland kan du uppleva njut av Gotland!

Gotlands Kafferosteri
Välkommen till Sveriges första, nutida microrosteri!
Ett genuint, lokalt kafferosteri som drivs av far & dotter sedan starten 2005.
17-19 juni håller vi öppet  i rosteriet 12-16 alla dagar och bjuder på smakprover ur vårt sortiment. Varmt välkomna till oss på  Adelsgatan 38 längst in på Skafferiets Cafés bakgård.

Rosengården
Anrik restaurang och cocktailbar i en av Visbys mysigaste miljöer, vackert belägen intill Sankta Karins kyrkoruin vid Stora torget. Vi lägger stort fokus på närproducerade färska råvaror av hög kvalitet. Boka gärna bord hos oss avslutning under festival-dagarna.

Stenhuse gård
Hej och välkommen till vår gård på Gotland!
Vi odlar sparris, rabarber, ramslök, jordgubbar, hallon och annat gott. Du hittar våra grönsaker och bär på restauranger och matbutiker som gillar hög kvalitet – och så naturligtvis även hemma i vår egen gårdsbutik i Sanda. Välkommen till oss den 17-19 juni!

Gotlandsgårdens konfektyr
Välkommen till vår butik i När maldes 320. Under helgen håller vi öppet 11-16. Kom och handla Gotlands godaste praliner!

Wisby Ost
Besök vår butik på Wallers plats 4 och smaka på våra delikatesser. Vi är en stolt del av Njut av Gotland och levererar fantastiska ostar och charkuterier året om!